SKARG – Vinner Red-Dot (SWE)

  • 3 April, 2014
  • News

Pressmeddelande

SKARG
2014-04-02

SKARGs produkt Swenska Hoga tilldelas aktningsvärd Red Dot

Det svenska varumärket SKARG belönas med en Red Dot för produkten Swenska-Hoga – fast förtöjning med integrerat schackel och ryckdämpare. Red Dot Award är världens största designtävling och priset, en Red Dot, betraktas som en internationell kvalitetsstämpel för utmärkt design.    

Under Red Dot Award 2014 övertygades expertjuryn på 40 medlemmar om den höga designkvaliteten hos produkten Swenska-Hoga.  I en utvärderingsprocess på tre dagar granskades 4815 produkter från 53 länder, men endast produkter med hög innovationskraft och god designkvalitet tilldelades utmärkelser. Förtöjningssetet Swenska-Hoga var framgångsrikt under tävlingen och belönades därför med en eftertraktad Red Dot i disciplinen Product Design.

Med Swenska-Hoga har SKARG lyckats med konsten att integrera kaus, schackel och ryckdämpare i en funktionell och intuitiv förtöjningslösning för fritidsbåtar. Produkten finns idag tillgänglig i tre längder och tre färgkombinationer, och är tillämpningsbar för montering i brygga och Y-bom. Swenska-Hoga har designats och utvecklats i Sverige av Top Notch Design AB med Mikael Ericsson som chefsdesigner.

I och med framgången i Red Dot Award 2014 kommer Swenska-Hoga presenteras i the Red Dot Design Yearbook samt under en specialutställning i Red Dot Design Museum i Essen, Tyskland. Produkten kommer sedan ställas ut på museet, på världens största utställning för modern design, under minst ett års tid. För mer information om Red Dot Award vänligen besök www.red-dot.de/press.

skarg-red-dot award